Friday, July 15, 2016

Kas on raske sõita iga päev ca 150km?

Esmaspäeva hommikul suundusime Kopenhaagenist välja. Kuna asustus on tihe seega rattadeid oli ca 40km. Alles seejärel jõudsime kitsastele põlluvaheteedele.  Tuul kimbutas meid korralikult ja puhus igaltpoolt ainult mitte tagant. Päev oli raske ja pikk ca 160km. Teel kohtasime Austraalia hipit Alexit kes oli Kopenhaagenist ostnud kasutatud ratta ja otsustanud sellega sõita Amsterdami, seal see siis maha müüa ja lennata koju. Lisaks veel rattureid ja muid inimesi kes elasid meile kaasa ja leidsid, et kuradima lahe viis veeta oma puhkus. Kivid olid endiselt teravad ja lõhkusid meie kumme. Tänaseks on ainult üks liige grupist kes pole pidanud kumme vahetama.
Õhtusöögiks oli täielik üllatus. Ööbisime väikeses külas kus polnud midagi peale ühe söögikoha. Seal pakutakse iga õhtu fix hinna eest kodust toitu (söö palju tahad). Meeldiv õhkkond, kohalikud inimesed ja hea söök. Hind koos õllega ca 10.5€

Hämmastav kuidas kaotavad inimesed oskuse  teha näiteks lihtsaid möödasõite ratturitest kui pole näinud neid aastaid autotee peal.
Rattateed on äärmiselt toredad aga grupiga liikuda seal 25-30km/h on ohtlik. Ohtlik sõitjatele ja muudele liiklejatele. Jah rattateed ei ole teab mis laiad ja kuidagi eriliselt piiratud nt. jalakäijatest, koertest jne.

Nädal on olnud kilomeetri rohke ja hetkel kergeim päev oli kui sõitsime praamiga üle Saksamaale ca 120km. järgnevad päevad on olnud 201 ja 170km. Ööbisime Lubecis ja Bremenis. Viimases oli festival mille märksõnaks oli Öko ja BIO. AInult õlu tundus tavaline. Piletit ei küsitud aga peldiku külastuse eest tuli välja käija 50 senti.  Bremen üllatas mind väikese liiklus koormusega. Liiklust oli nii ratastel kui autodega aga see ei olnud nii tihe nagu muudes suuremates linnades.

Täna oleme jõudnud Hollandisse. 4 tärni hotell koos spa-ga. Piiri ületades tervitas Holland meid kõva küljetuulega ja vihmaga. Kuna ka eelmine päev oli vihmane (200km) siis olid kõigil tagumikud pehmelt öeldes "hellad" ja kiirust pandi aina juurde, et lõpuni jõuda.

Bremenis mulle esitatud küsimuse "kas on raske sõita iga äev rattaga ca 150km?" üle mõtlesin pikalt järgi ja jõudsin järeldusele, et see on sama nagu mingi töö tegemine mis sulle ei meeldi. Kui ei meeldi siis ongi seda raske teha. Kui meeldib siis mõningad raskused nagu näiteks füüsiline kurnatus, tuul, vihm,, tempo sa elad üle ja siis on jällegi tore ja meeldiv.

Peale vihma tuleb alati päike!

Täna 100+km ja homme ca 90 siis jõuame Amsterdami.


No comments:

Post a Comment