Sunday, July 10, 2016

ca 940km ca 37 tundi sadulas ja 6 päeva

Võtan kokku esimese nädala

Rootsi teed on ägedad ainult, et kivi puru teedel on üsna "vihane" nädalaga suutsime kamba peale ära lõhkuda 13 rehvi millest minu arvele jäi 5. No ei teadnud mina, et pumbalt tuleb PSI-si vaadata, mina aga arvasin, et vaatan "bar-e" ehk sõitsin koguaeg liiga tühjade rehvidega.
Tempo oleme mõistlikuna suutnud hoida ca 26 km/h (vähemalt minu vaatenurgast). Rasketel hetkedel üksteist toetanud ja vajadusel ka seljast lükanud. Need hetked annavad jõudu edasi sõita. Iga päev on nagu ühe ülesande täitmine mis oma rutiini, rõõmu ja raskustega liigutavad meid eesmärgile lähemale. .
Ilm viimased sõidupäevad oli päikseline kuid tuul keerutas korralikult.  Viimasel päeval enne praamiga ülesõitu sai tehtud ka üks korralikum ronimine ja hiljem ka laskumine kus kiirused olid ikka üle 65km/h.

Oleme jõudnud Taani, Kopenhaagenisse. Nimetaksin seda ratturite mekaks (võimalik, et Amsterdam trumpap üle) kuid see selgub hiljem. Linna sisenedes oli kohe näha, et ratturil on kõik eesõigused ja ülejäänud on teisejärgulised. Liiklus oli nii hämmastavalt tihe, et oleks tahnud pilti teha aga teadsin, et see ei anna seda õiget pilti edasi.  Üks pool parklast, seljataga veel umbes sama suur või suuremgi. --

Vaatamata sellele, et vändatud on 940km on enesetunne hea ja vaba päeva kulutasin jalutamisele ja kohalike vaatamisväärsustega tuvumiseks (ca 7 tundi). Leidsin koha millest Aivar ilmselt oskaks kõige rohkem rõõmu tunda. "Kopenhaagen Streetfood", suur angaar kuhu on mahutatud ilmselt kõik maailma streetfoodi rahvused ja ei tule puudust ka heast kohalikust õllest.


Erinevalt minust käisid teised rattaga kruiisimas (kuna rattaga seda linna ilmselt avastama peabki)
Kuna automaks on hästi kõrge see hoiab inimesi ratta peal, samas on vähendatud ka autoteede ruumi ja se eon antud ratturitele. Linnas on autosid aga mitte nii uputavalt nagu näiteks meil,


Homme ootab meid ees ca 180km ja ülehomme saabume juba Saksamaale. ees on ootamas 6 põnevat sõidupäeva ja vaba päev Amsterdamis.











No comments:

Post a Comment